met.no  Varsling av UV-stråling

Disse sidene oppdateres vha systemer som er flyttet til ny programvare. Det er oppdaget problemer med noe av denne programvaren og vi håper dette er korrigert i løpet av et par uker.

Oppdaterte produkter

Dette er ikke de offisielle UV-varslene fra Meteorologisk institutt, men en prosjektside som benyttes i utviklingen av UV-varsler. De offisielle varslene fra METNO er tilgjengelig på http://www.yr.no/uv-varsel/ og http://yr.no/kart/.

Hvor de offisielle produktene ligger er angitt i tekstboksen over. På retro ligger en god samling av uv-produkter for ulike atmosfæretilstander, men på yr ligger et begrenset utvalg.

Skydekket som disse beregningene er basert på er et modellbasert skydekke hentet fra beregningsmodellen ECMWF kjører. Dette skydekket har enkelte svakheter og det er derfor valgt å gjøre beregninger for klarvær, for varslet skydekke, men også for fullstendig overskyet og delvis overskyete forhold. Alle disse produktene er som angitt over tilgjengelig på retro, men ikke på yr. De legges derfor i sin helhet ut her også i tilfelle de fjernes fra retro.

Produktene beregnes hver kveld og er gyldige for klokken 12:00 UTC. Hver kveld utarbeides det varsel for morgendagen og 2 påfølgende dager.

Estimert UV-indeks for 3 dager. Dette lages hver kveld. For å se bildene i den normale størrelsen, høyreklikk på bildet og velg - se på bildet - fra menyen. Dag 1 er vanligvis inneværende dag når bildet er tilgjengelig på nettet. Veiledning til tolkning av fargekoder
Dag Klarvær Delvis skyet Skyet Modellvarslet skydekke
Dag 1
Dag 2
Dag 3